sâmbătă, 14 decembrie 2013

9 lucruri despre filmul ” The Hobbit - The Desolation of Smaug ”



Tocmai m-am intors de  la cel mai reusit film de actiune pe care l-am vazut in ultimii ani.Am asteptat un an sa apara, si drept va spun, a meritat din plin asteptarea.Am vazut ce mult tine mos Peter Jackson la fanii lui. Ei se asteptau la ceva grandios si au primit...

Acest film m-a impresionat, deoarece a fost  mai profund, cu si mai multe  invelisuri decat predecesorul sau. Aceasta ne arata ca un regizor pasionat, cu experienta, poate motiva o echipa intreaga pentru realizarea unei pelicule excelente,si rezultatul muncii lor asidue sa dea nastere unei pelicule ,care in mod sigur te va lasa masca. J

Actiunea este fluida, fiecare cadru al ei se vede ca a fost extrem de bine gandit, avand si un strop de dramatism .Cadrele sunt excelent surprinse  ,fiind unul dintre filmele care merita a fi vizionat in 3D. 
Dupa finalizarea scenelor de lupta, Peter Jackson face apel,dupa cum bine stiti la cateva momente de peisaje splendide,menite sa iti taie rasuflarea,lasand o perioada de calmitate,in antiteza cu actiunea rapid schimbatoare.



Cele nouă lucruri:


1.     Poti gasi prieteni atunci cand te astepti mai putin
Pentru asta trebuie sa oferi incredere si respect. Orgoliul de obicei te impiedica sa te aliezi cu cei diferiti fata de tine,dar fara de care ti-ar fi imposibila realizarea misiunii tale.

2.       Indiferent din ce rasa fac parte, scopul ii tine pe luptatori uniti. Mi-a placut in special adaptarea persoanelor din grup,nemaiexistand divergente, ca si in primul film.Gandeau ca o echipa ,in special in cazul scenelor de lupta din jurul râului.

3.       Fructul oprit e intotdeauna mai interesant. Emotiile guverneaza peste constient.( Vezi scena din inchisoare ).

4.       Dusmanul dusmanului meu imi este prieten,dupa cum si spune Sun Tzu.(  orc versus elf )

5.       Nici nu iti imaginezi cata nevoie ai de un batran intelept in echipa ta. Interventia lui,in momentele cheie, este nepretuita.

6.       De ce sa iti faci dusmani,cand poti sa iti faci prieteni ?  Familia pentru unii reprezinta cel mai bun subiect de discutie,fiind un subiect profund,de importanta maxima.

7.       Daca macar unul din grup alege sa lupte,atunci lupta merita cu adevarat. Speranta poate fi singura care te tine in viata.

8.       Creativitatea lui Bilbo nu cunoaste limite. Trebuie sa se adapteze ca sa supravietuiasca,nefacand parte dintr-o rasa de luptatori.Mi-a placut evolutia  acestui personaj, raportat la primul film al seriei . Mult mai responsabil si cu mult mai curajos.

9.       Gura pacatosului adevar graieste.(mai ales catre finalul filmului).




Per total ,actiunea te tine lipit de marele ecran vreme de 2 ore si jumatate. Personal am remarcat ochelarii cei incomozi dupa finalul filmului. Dar asta nu conteaza. A meritat din plin !

Daca nu l-ai vazut inca, iti recomand sa mergi sa il vezi. Va constitui un prilej numai bun de a petrece timp valoros impreuna cu cei apropiati  tie . Inca un motiv de bucurie  al lunii aceasteia,in care ne pândeste vacanta de dupa colț  ;)

___________________________________________________________________________




Secțiune dedicată gamerilor



In primul rand, scenele de lupta mi-au amintit de combourile pe care le poti realiza in Prince of Persia : Warrior Within ,si mai ales de jocul LOTR: Return of the King, respectiv personajele isi pastreaza armele din joc (ex.Legolas - 2 sabii scurte plus arcul ; Gandalf -staff și sabie lunga ; Gloin ,la fel ca si Gimli[fiul] in joc ,preferă măciuca [mace] ).


In al doilea rand, observ  similaritati cu deja batrânul joc Warcraft 3(2002-2003).Acesta se pare că l-a inspirat pe Jackson sa creeze portretul personajului Beorn.
Acesta era un Northman, descris ca fiind un „shape-shifter”. Gandalf spune că poate lua forma unui bărbat grozav de puternic, sau a unui urs de talie gigantică. In joc,la un moment dat apare un personaj  similar,care poseda aceleasi capacitati. Ma refer ,desigur la The Druid of The Claw.

            



In al treilea rand, observ impartirea elfilor inca de pe vremea trilogiei ”Stapanul Inelelor”.
1.       High Elves –elfi pasnici,de rang  superior,care au renuntat la lumina lunii.Ei erau condusi in L.O.T.R. de către Elrond(jucat de Hugo Weaving[Mr Smith din trilogia Matrix])

2.       Woodland Elves (Night Elves in Warcraft 3)- specie de elf războinic, despre care spune Tauriel in film că sursa lor de energie  este lumina lunii(in joc,liderul lor fiind Tyrande Whisperwind,the Priestess of The Moon).Aceasta elfă(Tauriel) a fost creată de catre Jackson special pentru film,  nefiind regăsită in cartea lui Tolkien.
 In plus, jocul ii descrie ca fiind kaldorei, insemnand ”Children of the Stars”. Bineinteles ,fiind un joc de strategie, despre război, abilitatea si atitudinea lor in secventele de lupta a filmului se potriveste cu stilul elfilor din jocul respectiv.


Din cele de mai sus reiese urmatoarea concluzie : Tot respectul pentru băietii de la Blizzard chiar și-au făcut temele,avand ca obiect de studiu cărțile ”The Hobbit” si ”Lord of the Rings” ale lui J.R. Tolkien.


Astept parerea ta intr-un comentariu,sau ,mai simplu, in sectiunea de mai jos :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu